BannerFans.com

Flytt med Häst, Olycka med häst, Utställning

Hej Hopp.
Ny häst
Vi hitta till slut en häst som vi tror komma passa oss. Hon heter Basilika och är hur fin som helst (=
Perfekt för mig. Men vi vet dock inte om hon är så passande för Petra och nybörjare s=
Hon har nämligen ett temperament EXAKT som ett sto brukar ha. Och detta gör det svårare för Petra att klara av henne.
MEN jag ser detta bara från den ljusa sidan. För att sitta och rida runt på en häst som Erona som gör som man säger typ hela tiden. Det ger ingen stark erfarenhet av ridning /hästar.  Men ägarna till hästen kommer ut till oss nästa vecka. De ska visa lite knep om hur man undviker Basilikas små hmm a bus hihi.. Sen får vi se hur allt utvecklar sig för Petra och Basilika. Vi har ju henne trots allt på prov/foder de första månaderna. Jag är iallfall superfäst vid henne. Tror det kommer vara en bra ponny för Kazandra när hon växt till sig lite!!

FLYTT

Idag ska vi rida över henne till ett nytt stall. Vi avskyr stallet vi står i för tillfället. Lera ÖVERALLT. Och Ja det har alltid funnits där. Men a hur som, så är det enbart en massa tjafs, sura miner gnäll, skitsnack m.m HELA tiden. rena rama Dagiset helt enkelt. Och jag vill INTE stå kvar där längre Pallar inte..
Så jag rider över henne till nya stallet idag. Och förhoppningsvis tar BENGT sitt förnuft till fånga och flyttar efter med Erona!
Olyckan
I förrgår var jag och Basilika med om en olycka. Jag red till Aspvik vid skymning. Och hon fick panik av ett par hästar som kom i full kareta rakt mot oss genom mörkret. Basilika kastar sig bakåt, rakt in i en eltråd (elen var ej på) Hon grips av mer panik, jag flyger av, tänker bara på att skydda å många kroppsdelar som möjligt, eftersom Basilika hoppa och flög samt sparka vilt ovanför mig. men den Underbara lilla hästen lyckades undvika mig helt och hållet. dock hamna vi på andra sidan staketet och det fanns INGEN öppning. Vi går runt i mörkret och letar efter ett sätt att ta oss ut. men nej ingen utgång till synes )=
Mörkret blev ännu mörkare och ingen hjälp till synes. Varje bil som åkte förbi hoppa och vinka jag hej vilt åt. Men nej ingen stanna för att fråga vad det var frågan om !!!
Tillslut stanna en Ängel! En kille i min ålder stannar och undrar vad det e frågan om. Och ja jag i mitt chocktillstånd hulkar fram vad som hänt, och att jag behöver en sax att klippa upp tråden med. Han kommer tillbaka med en sax och hjälpte oss ut (=
Hästen fick inga skador, jag dock slog i ryggen rejält. Så är lite skakis fortfarande !
Utställning
Imorn ska jag Sky, Petra Cobra Nina till Växsjö. Det är utställning på stort G (0=
hihi det ska bli topp kul.. Hoppas nu allt går vägen..
Nej nu ska jag klä på mig så att jag bara kan hoppa in i bilen när Petra väl knackar på dörren (=
Se ya // Linda

Häst sökande, hundspårning m.m

OjOj Nu händer de grejor återigen (=
.
Jag Petra & Kaznadra har nu startat ponnyletande. Vi söker en större Ponny att först ta på foder, för att sedan ev köpa ponnyn. Antingen köper vi den tillsammans eller så kommer enbart Petra köpa den. För min del hndlar det om hur mycket jag fäster mig vid ponnyn, hur vi kommer överens och om jag ser någon "framtid" med ponnyn.
Idag ska vi åka och titta på den andra ponnyn denna vecka. I Måndgs kolla vi på en ponny, som INTE var vad vi trodde. Bilden visa en trimmad slimmad hopphäst med grövre kropp. Men när vi kommer dit och först ser hästen. Förstår vi att bilden var nog ganska gammal. HIHI. Och tjejen som red honom var mycket "pådrivande" på redan en häst med tempo + att hon var på med handen ganska mycket. Jag satte upp och skritta hem den från ridhuset. Det räckte! Slog mot bettet, lyssna bra på vikten, men Nej ingen trevlig ponny. Inte en ponny jag vill att Kazandra ska fortsätta rida på !
Idag ska vi titta på ett ponny sto, 11år. Hon heter Basilika. Och står i Linköping. Oj vad nervös jag är.. Sitter och väntar på Petra & Kazandra nu. HIHI .. Sååå spännande.. (=


Sky får stanna hemma med husse. Hon löper och är bara allmänt jättetrött hela tiden.

Oj vad kul det är med spårning. Nu har vi dock inte spårat något på en vecka. Men tänkte lägga ett imorn tror jag.

Skyens öron verkar INTE vilja ge upp. Kul??!! NEJ!!!! Fan alla andra i kullen har ju lyckats få dem att lägga sig. Hmm aja, ja e trött på att tejpa nu iallfall!


PÅ jobbet går det topp topp (=

Jag har mina egna kunder nu, som jag praktiskt taget valt själv. Och i Fredags träffa jag chefen och vi gick igenom ett och annat. Om jag nu bara håller mig kvar på detta jobb så ser det ljust ut inom företaget för min del iallfall (=          


Men oj vilket humör jag har numera. Hmm är alla såhär just nu? Denna tid på året? Jag har de senaste åren haft depp-perioder vid denna tid. Men detta år är jag ju nästan "normal" , bara humöret. Så  undrar om det finns fler där ute som har detta jävliga temprament??

Kan ju vara så att jag håller på att dra ned på medicinen oxå. Hoppas snart kunnna vara klar helt!

Nej nu ska jag samla mina nerver som håller på att svämma över. Och göra mig klar (=

Kram kram


SVERIGE-DANMARK

Hej hopp!
Det var länge sedan. Men så är det vad ska man säga? Upp ned gångar hit och dit. Framförallt ORK.
Hallå var tog ORKEN vägen..??
Jobbar det gör jag återigen. JIIPPIIEE äntligen ett jobb. Så skönt. Varit en jobbig tid nu på senaste, på jobbfronten.
Denna oro angående om man ska få / hitta något jobb eller inte. Men nu har jag det (=
Visst nu är det bara det att när man legat mellan 2 jobb, som man säger. Så blir det att jag ligger "efter" med inkomsten ca 1 månad. BLÄÄ nu denna månad får jag väl kanske hmm tjaa några hundra lappar. Men visst hade jag tagit arslet ur vagnen och skickat in mina papper till ALFA så hade jag väl fått lite pengar. Men nu när jag har fått jobb, känner jag att jag INTE vill vara "någon" som lever på "samhället". Jag har tydligen som alla säger, rätt till det. När jag sitter i skiten osv osv men jag har så svårt att ta hjälp av andra och det spelar verkligen ingen roll från vem eller vad!!!
Nog pratat om pengar!
Jag Trivs ännu efter 3 veckor på jobbet. Och detta passar mig skitbra.

Sky håller vi på att försöka få gå upp lite i vikt nu. Men inte sååå lätt när "hundet" har kommit i "bantnings-svängen". Hon vill INTE äta sin mat längre. Spelar typ ingen roll, leverpastej i eller inte. Försökt ge henne mindre portioner oftare om dagen. osv osv..
Men men visst annan mat som typ mat VI äter går ju bra såklart.. Hmm aja damen ska ju snart gå in i sitt andra löp så ja allt e ju som det är när de små är i denna ålder..
Har lagt spår åt henne en hel del nu på senaste. Det är riktigt kul måste jag säga. Det är så häftigt!
Jag måste lita på henne. Speciellt när jag själv inte kommer ihåg var jag la spåret. Har inga andra val än att lita på henne. Coolt ♥

Annars mår jag topp. Eller mja helt ok (=
Jag håller på att sänka min medicin. Och a vet inte om det är det eller bara att man är tjej hehe.. Hur som så svänger mitt humör som satan haha!!!
Jag ska försöka uppdatera bloggen med lite bilder senare.. Nu e klockan 23.47 och grannarna sitter här i soffan och grabbarna är fulla, Frida sover i sängen och jag Penny nyktra. Det e ganska roligt att höra på deras fyllesanck hahahahaha..
Sverige-Danmark
0-1 ,,,,,,,,,,,...............


RSS 2.0